Évkezdési információk - 2019.

Kedves Szülők, Nagyszülők!

Remelhetőleg mindenkinek szép nyara volt rengeteg új élménnyel.

Beiratkozás szeptember 14-én (szombaton), 9:30 és 12:30 között a St. Erzsébet Templomnál.

Aki még nem iratkozott be a Magyar Iskolába még megteheti. Amiket hozni kell a beiratkozáshoz: OEN szam, OHIP szám, csekk, a diák nappali iskolájának a neve. Kérek szépen minden új információt vagy adatváltozást (cím, telefonszám, iskola név, etc.) egy gyors visszajelzéssel közölni!

Első tanítási nap, 2019. szeptember 21. (szombat)

Az udvaron gyülekezünk 9:00 – 9:30, az óvisok is kivételesen, mert ők a többi napon mehetnek egyből a termükbe amíg az iskolások a tornateremben kezdik majd a napot. Szépen csoportonként/osztályonként felsorakozva álljanak fel a gyerekek. Tanárok és óvónénik majd jelzik hogy hova kell állni. Innen fognak az osztályok a termeikbe vonulni a reggeli köszöntő után. Aznap, 11:45-kor Veni Sancte tanévnyitó szentmise is lesz.

Kérem a Kedves Szülőket, hogy a diákok és a tanárok érdekében hozzák időben a tanulókat, ne tartózkodjanak az iskola épületében hosszasan a nap elején, és pontosan jöjjenek felvenni gyermekeiket a tanítás végén az iskola udvarán 12:30-kor. (Óvodás diákok szülei jöjjenek 10 perccel hamarabb.)

  • Mindenki hozzon magával tízórait. Természetesen úgy, mint a nappali iskolákban mogyorómentes lehet csak. A kávéklubról még nem tudok semmi biztosat írni.
  • Iskolásoknak mást nem kell hozni, füzetet és ceruzát kapnak. Tolltartót esetleg hozhatnak.
  • Ne hozzanak a gyerekek rágógumit és elektronikus kütyüket. (mobil telefon, iPod, iPad, hordozható elektronikus játékok)
  • Nagyon fontos, hogy a gyerekek (és felnőttek is) tiszteletbe tartsák a hétköznap működő Willowbrae bölcsőde és óvoda tulajdonát.
  • Különös figyelmet kell fordítanunk a bölcsőde higiéniájának megőrzésére amennyire lehetséges. Váltócipő esős-lucskos időszakban kötelező és kérünk mindenkit,hogy már a bejáratnál váltsák át a benti cipőket.
  • Minden óvodás hozzon magával váltóruhát arra az esetre, ha leönti, leeszi magát vagy esetleg bepisil. Ki szeretném hangsúlyozni, hogy a legkisebbek csak akkor jöhetnek ha szobatiszták. Nem bölcsibe jönnek, hanem óvodába és mi nem cserélünk pelenkát.

KCSP Ösztöndíjasunk

Idei KCSP ösztöndíjasunk Szolnokiné Jaczkó Xénia, akiről a Hírnökben is olvashattak már. Szolnokon él és a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Közszolgálati szakán végzett, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc – Táncos és Próbavezető alapszakát is elvégezte. Néptánc és ének-zene háttere a néptánctanítás felé terelte és a Tisza Táncegyüttesben tanít, valamint a Tallinnka Gyermek Táncegyüttes vezetője. Fogadjuk szeretettel!

Cserkészet

Magyar Iskola után 1 órakor kezdődik a kis- és nagycserkész foglalkozás 3:00-ig. A cserkészek a tanítás után a Kaszap és a Szent István teremben gyülekeznek a templom irodája alatt és ebédelhetnek szülői felügyelettel 1 óráig.

Kodály táncegyeüttes

Most szeptember 6-án, este 7 órakor lesz az évi közgyűlés a Szent Erzsébet Templomnál, ahol minden tavalyi és idei információt meg lehet tudni az együttesről.

Idén a Kodály együttes a 60-ik évfordulóját ünnepli és rengeteg meglepetéssel készül a vezetőség.

A 4-5 éveseknek is indul egy csoport, amit “pöttömök” névre kereszteltek.

A péntek esti órák beosztása:

  • 7:00 - 7:30 - Pöttömök
  • 7:30 - 8:30 - Aprók
  • 8:30 - 9:30 - Gyermekek
  • 7:00 - 9:30 - Juniorok
  • 9:30- 10:30 - Junior továbbképző

Helikon gimnázium

Idén a Helikon gimnázium legfiatalabb osztálya (9/10) is a templomnál lesz. A program szombatonként reggel 9:00-től délután 12:30-ig tart.

A regisztrációt az alábbi linken keresztül kell intézni és az International Education programot kell követni.

https://www.tcdsb.org/news/othernews/2020/pages/nightschool.aspx

További információért keressék Varga Noémit ~ (416) 817-4452 ~ [email protected]

Csatolmányok

Beriatkozashoz formanyomtatványok és információ

Szüreti Mulatság – szombat, szeptember 28. Este 6:00 órakor a templom hallban. Szuper családi és csapatépítő program a Magyar Iskola közösségének. Jegyek kaphatók a templom irodán szombatonként Szárics Annánál.

Szuper iskolaévet kívánok mindenkinek!

Üdvözlettel,

Lipcsey Anna

Elérhető a következő nyelveken is: English

Maradjunk kapcsolatban!

Ígérjük, hogy nem küldünk spamet. Soha.

Ahogy minden oldal, mi is sütiket használunk. Az OK gombra kattintva beleegyezel a telepítésükbe és használatukba.

Részletek OK